;
Fii reporter fotbal-arena.ro!

Ai informații despre o echipă, un jucător sau un eveniment din fotbalul dâmbovițean? Trimite-ne tot ce crezi că ar vrea şi alţii să vadă la adresa [email protected] şi noi vom publica pe site, sub semnătura ta!

Apr 29, 2020, 17:54

Competițiile de copii, juniori și grassroots din sezonul 2019/2020, organizate pe teritoriul României, au fost anulate, cu excepția Ligii Elitelor U19

Fotbal Arena
Competițiile de copii, juniori și grassroots din sezonul 2019/2020, organizate pe teritoriul României, au fost anulate, cu excepția Ligii Elitelor U19

Federația Română de Fotbal, în urma consultărilor avute cu reprezentanții cluburilor, a decis să încheie sezonul competițional pentru copii și juniori. Singura competiție care rămâne neîntreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League. 

În urma consultărilor avute cu membrii afiliați, din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții. În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite. 

Anterior, pe 9 martie, FRF luase hotărârea de a întrerupe toate competițiile de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor. 

Competițiile anulate în sezonul 2019/2020 prin decizia de astăzi a comitetului de urgență


JUNIORI: 

U19: Campionatul Național U19, Campionatul Județean U19, Cupa României U19, Supercupa României U19 
U17: Liga Elitelor U17, Campionatul Național U17, Campionatul Județean U17, Cupa României U17, Supercupa României U17 
U16: Liga Elitelor U16 
U15: Liga Elitelor U15, Cupa României U15, Supercupa României U15 
U14: Turneul Speranțelor 
U13: Campionatul Național U13 
U11: Campionatul Național U11 
U10: Interliga Națională 
U9: Interliga Națională 
U8: Interliga Națională 
U7: Interliga Națională 

*Liga Elitelor U19, întreruptă prin decizia Comitetului de Urgență din 9 martie, rămâne suspendată, urmând să se găsească o soluție pentru a se stabili echipa ce va participa în UEFA Youth League. 

JUNIOARE: 

U15: Campionat Național U15 
U13: Campionat Național U13 

FUTSAL: 

U19: Campionat Național U19, Liga Elitelor U19, Cupa României U19 

GRASSROOTS: 

ONSS – Învățământ primar 
ONSS – Învățământ gimnazial 
ONSS – Învățământ liceal 
Campionat Național Universitar 
Campionat Național Universitar de Futsal 
Campionat Unificat în 7 

*Cupa Satelor, Cupa Tymbark Junior și Fotbal și feminitate, întrerupte și ele în urma deciziei Comitetului de Urgență din 9 martie, se amână pentru toamnă, datele de disputare urmând să se stabilească ulterior, în funcție de evoluția situației în ceea ce privește epidemia COVID-19. 

Întâlniri cu membrii afiliați în vederea identificării celor mai bune decizii pentru fotbalul românesc cu efect pe termen mediu și lung


Administrația Federației Române de Fotbal a avut marți și miercuri întâlniri prin videoconferință cu membrii afiliați, pe fiecare eșalon în parte. Astfel, după ce ieri au avut loc întâlnirile cu reprezentanții cluburilor din Liga 2 și, ulterior, cu cei ai cluburilor din Liga 3, azi s-au desfășurat în mediul online și întâlnirile cu reprezentanții cluburilor de futsal și fotbal feminin. 

În cadrul acestor discuții au fost abordate problemele cauzate de epidemia COVID-19, modul în care fotbalul a fost afectat, situația la nivelul fiecărui eșalon în parte și s-au prezentat diferite scenarii în ceea ce privește finalizarea competițiilor. A fost o primă serie de întâlniri, una de consultare și prezentare a opțiunilor avute la acest moment, fiecare participant având posibilitatea de a-și exprima părerea în ceea ce privește deciziile ce ar trebui luate. 

Urmează ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă serie de întâlniri, inclusiv cu reprezentanții Asociațiilor Județene de Fotbal, când e de așteptat să existe mai multe informații de la nivelul autorităților în ceea ce privește posibilitatea reluării evenimentelor sportive. 

Obiectivele FRF în luarea deciziilor rămân aceleași: 

  • Siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive; 
  • Sustenabilitatea financiară a cluburilor;
  • Producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante;
  • Specificitatea fiecărui eșalon competițional.

Articol preluat frf.ro